Сликите направени од Анадолу Агенцијата за време на “15-ти јули обидот за државен удар во Турција” во моментов се изложени на Меѓународниот балкански универзитет, во зградата во Автокоманда. Вработените, студентите и други посетители се добредојдени да ја посетат изложбата и да научат повеќе за овој важен настан во историјата на Република Турција. Сликите се обезбедени од страна на културниот центар за турски јазик Јунус Емре во Скопје.

The Exhibition about 15th July coup attempt in Turkey from the " 15th July and New Turkey " Panel will be avaliable at the IBU building Avtokomanda.

Posted by International Balkan University (IBU) on Donnerstag, 30. März 2017