Ректорот на Меѓународниот балкански универзитет, проф д-р Исмаил Коџајусуфоглу присуствуваше на свеченото отворање на Меѓународниот саем за туризам во Скопје во четврток на 6 Април 2017 година. Канцеларијата на советникот за култура и промоција на Република Турција, исто така, учествуваше на саемот, со презентирање на различни понуди за туризам во Турција. Саемот ќе биде отворен за посетителите до 8 април 2017 година.