Во рамки на промоцијата на новоформираниот Студентски клуб “Evlâd-i Fatihan” на Меѓународниот балкански универзитет, конференција на тема “Значењето и Неопходноста за Учење Турски Јазик во 21-от век” со д-р Мехмет Гедизли и изложба на турски јазични и книжевни чуда се подготвени од страна на д-р Мехмет Гедизли и д-р Селчук Куршат Коџа кои се одржаа во понеделникот на 10ти Април, 2017.

Настанот започна со поздравните говори на Ректорот на МБУ, Исмаил Коџајусуфоглу и претседателот на Студентскиот клуб “Evlâd-i Fatihan”, Емре Гурдал. Потоа, д-р Гедизли одржа презентација на одбраната тема. На крајот, публиката во која беа вклучени академскиот кадар на Одделот за турски јазик и бројните студенти имаа сесија за поставување и одговарање на прашања со презентерот на конференцијата. На крајот, сите учесници имаа можност да ја видат изложбата и да дискутираат за нејзината позадина и мотиви.

Како признание за нивниот придонес и поддршка во основањето на студентскиот клуб, ректорот Коџајусуфоглу им додели сертификати за благодарност на вредните гости на настанот.

Within the frame of the promotion of the newly established Student Club “Evlâd-ı Fatihan” at International Balkan…

Posted by International Balkan University (IBU) on Montag, 10. April 2017