Првиот општ испит за стипендии на Меѓународниот балкански универзитет за студенти од Македонија се одржа на 22ри Април 2017 година во Скопје. Повеќе од 500 студенти од различни градови од Македонија присуствуваа на испитот, кои ги води кон можност за победа на 500 стипендии традиционално понудени за академската 2017/2018 година.

Интересот на студентите да се запишат на МБУ во следната академска година е на највисоко ниво во историјата, уште еден доказ за сериозни и просперитетна можности кои нашиот универзитет им ги нуди на новите генерации.

Испитите за стипендии ќе продолжат и во неколку градови во регионот на Балканот и во наредните денови, додека 2-риот општ испит во Скопје ќе се одржи во јуни 2017 година.