Најдобрите дипломци на генерацијата 2017, во придружба на претседателот и ректорот, го посетија кампусот на МБУ

  Претседателот на Управниот одбор, г-дин Хусеин Бурге и ректорот на Меѓународниот балкански универзитет, проф д-р Исмаил Коџајусуфоглу ги пречекаа најдобрите дипломци на генерацијата 2017 на состанок овој четврток на 25-ти Мај 2017 година. Во пријатна и пријателска атмосфера, тие ги споделија своите чувства и впечатоци од церемонијата за доделување дипломи која се одржа пред […]

Церемонија за доделување дипломи при МБУ, Генерација 2017 – Ноќ полна со емоции и спомени!

Церемонијата за доделување дипломи при Меѓународниот Балкански Универзитет за академската 2016/2017 година се одржа во вторник 23-ти Мај, 2017 во Македонскиот Народен Театар во Скопје. Церемонијата беше почестена со присуство на министерот за образование на Република Турција, г-дин Исмет Јилмаз, заменик-претседателот на Владата на Република Македонија, д-р Фестим Халили, претседателот на Фондацијата за едукација и […]

Гала вечера на IBU-ICSSH 2017 се одржа во Куршунли Ан

   Гала вечера на 2-рата Меѓународна конференција за општествени и хуманистички науки се одржа вечерта во петокот на 12-ти Мај, 2017 во историскиот Куршунли Ан во Старата скопска чаршија. Ценети гости на вечерта беа главениот советник на претседателот на Турција, г. Јалцин Топчу, пратеникот во Собранието на Турција, г. Метин Гундогду, амбасадорот на Турција во […]

Главен советник на Претседателот на Турција, г-дин Јалцин Топчу и пратеникикот Метин Гундогду во посета на МБУ

   Главен советник на претседателот на Турција и на поранешниот министер за култура и туризам, г-дин Јалчин Топчу, придружуван од членот на Парламентот, г-дин Метин Гундогду и амбасадорот на Турција во Скопје, H.E. Тулин Еркал Кара во посета на Меѓународниот балкански универзитет во петокот, 12-ти Мај 2017 година беа пречекани од страна на Ректорот на […]

2-ра Меѓународна конференција за општествени и хуманистички науки, важен научен собир во Скопје

   Церемонијата на отворањето на 2-рата Меѓународна конференција за општествени и хуманистички науки (IBU-ICSSH2017) во организација на Меѓународниот балкански универзитет се одржа на 12-ти мај 2017 година во Холидеј Ин во Скопје. Под темата “Промена на Светот: предизвици, можности и одговорности” и со учество на повеќе од 100 учесници од 11 различни земји, оваа конференција […]

Tалент ноќ 2017 година, една волшебна ноќ за МБУ!

  Талент Ноќ 2017 година во организација на Меѓународниот балкански универзитет се одржа вечерта на 11 мај 2017 година во Македонскиот народен театар во Скопје. Во една волшебна атмосфера и вистински уметнички шоу перформанси во пеење, поезија, драма, фолклор, модерен танц, инструментална игра и многу повеќе, студентите на МБУ ги покажаа своите таленти пред голема […]

Голем интерес за финалето на турнирот на традиционалниот фудбалски турнир при МБУ 2017

   Финалниот натпревар на Традиционален турнир во фудбал 2017 година, кој се одржа во среда 10-ти Мај, 2017, покрена голем интерес кај студентите и љубителите на спортот. Ректорот на Меѓународниот балкански универзитет, проф д-р Исмаил Коџајусуфоглу, Проректорот др. проф. Шенер Биљали, членови на академскиот кадар, административниот кадар и многу студенти го следеа финалниот натпревар – […]

Еразмус студентите при МБУ присуствуваа на одбележувањето на 9-ти мај, Денот на Европа

   По повод Денот на Европа, Владата на Република Македонија, Секретаријатот за европски прашања и Делегацијата на ЕУ во Македонија, на 10-ти мај 2017 година, организираа средба со Еразмус студентите од македонските универзитети во ЕУ-МК Инфо Центарот. На настанот наречен “преговорите со ЕУ”, појдовните и дојдовните Еразмус студенти на МБУ ги споделија своите Еразмус искуства […]

Меѓународна конференција за применети науки, инженерство и математика (ICASEM2017) се одржа во Струга-Охрид, 5-7 мај 2017 година

  Меѓународна конференција за применети науки, инженерство и математика (IBU-ICASEM2017) во организација на Меѓународниот балкански универзитет се одржа во Струга-Охрид на 5-7 мај 2017 година. За време на церемонијата на отворањето на конференцијата, ректорот на МБУ, проф. д-р Исмаил Коџајусуфоглу во своето поздравно обраќање, истакна дека оваа конференција е прва организирана од страна на МБУ […]

Факултет за арт и дизајн, дел од “Скопје Креатива 2017”

На 4 мај 2017 во Младинскиот културен центар (МКЦ) во Скопје, се одржа церемонијата на отворањето на шестото издание на фестивалот “Скопје Креатива 2017”. Факултетот за арт и дизајн при МБУ е еден од соработниците на овој настан, заедно со голем број на поединци, компании и факултети од областа на креативните индустрии. Градоначалникот на Град […]