Настанот насловен како “Ајде да прочитаме книга” заеднички организиран од страна на Јунус Емре Турскиот културен центар во Скопје и Меѓународниот балкански универзитет се одржа во среда на 3ти Мај, 2017 во Куршунлу ан во Скопје.

Настанот имаше за цел да ги собере љубителите на книгата на едно место и симболично да се изврши живо читање. Студентите и другите учесници ги споделија своите мисли и цитираа одредени делови од нивните книги пред публиката на различни јазици.

Неколку издавачки куќи, исто така, учествуваа и ги претставија нивните издадени книги.

Настанот беше збогатен со други изведби како поетско читање и инструментални изведби.

 

The event entitled "Let's Read a Book" organized jointly by Yunus Emre Turkish Cultural Center Skopje and International…

Posted by International Balkan University (IBU) on Mittwoch, 3. Mai 2017