Гала вечера на 2-рата Меѓународна конференција за општествени и хуманистички науки се одржа вечерта во петокот на 12-ти Мај, 2017 во историскиот Куршунли Ан во Старата скопска чаршија. Ценети гости на вечерта беа главениот советник на претседателот на Турција, г. Јалцин Топчу, пратеникот во Собранието на Турција, г. Метин Гундогду, амбасадорот на Турција во Скопје, H.E. Тулин Еркал Кара, почесниот конзул на Турција во Битола, г-дин Ајдован Адемовски, координаторот на ТИКА Скопје, г-дин Ајтекин Ајден, директорот на Јунус Емре Турскиот културен центар Скопје, г. Фуат Коркмаз, советникот за образовни прашања во Амбасадата на Турција, Г-дин Тамер Севим, уредникот и директорот на ТРТ Македонија, г-дин Беким Мухтаревич членовите на Фондацијата Ускуп, итн.

Студентите кои учествуваа на МБУ Талент Ноќ 2017 ги претставија своите настапи во живо за гостите на гала вечерата.

Публиката беше пречекана со говорите на ректорот на МБУ, проф д-р Исмаил Коџајусуфоглу, главниот советник на претседателот на Турција Топчу, пратеникот и амбасадорот Гундогду Кара.

The Gala Dinner of the 2nd International Conference on Social Sciences and Humanities was held on the evening of Friday,…

Posted by International Balkan University (IBU) on Sonntag, 14. Mai 2017