Главен советник на претседателот на Турција и на поранешниот министер за култура и туризам, г-дин Јалчин Топчу, придружуван од членот на Парламентот, г-дин Метин Гундогду и амбасадорот на Турција во Скопје, H.E. Тулин Еркал Кара во посета на Меѓународниот балкански универзитет во петокот, 12-ти Мај 2017 година беа пречекани од страна на Ректорот на МБУ, проф. д-р Исмаил Коџајусуфоглу и заменик-претседателот на Управниот одбор, г-дин Кенан Мазлами. Делегацијата го посети и новоизградениот кампус на МБУ.