Талент Ноќ 2017 година во организација на Меѓународниот балкански универзитет се одржа вечерта на 11 мај 2017 година во Македонскиот народен театар во Скопје. Во една волшебна атмосфера и вистински уметнички шоу перформанси во пеење, поезија, драма, фолклор, модерен танц, инструментална игра и многу повеќе, студентите на МБУ ги покажаа своите таленти пред голема публика во која беа вклучени претставници од јавниот живот во Македонија, академскиот кадар, студентите и нивните семејства. Почесни гости на настанот беа главениот советник на претседателот на Турција и на поранешен министер за култура и туризам во Владата на Турција, г. Јалчин Топчу, амбасадорот на Република Турција во Скопје, H.E. Тулин Еркал Кара, пратеникот во Турција, г-дин Метин Gündoğdu, членот на Уставниот суд на Република Македонија, г-дин Сали Мурати, државниот секретар во Министерството за култура, г-дин Бехиџудин Шехапи, координаторот на ТИКА Скопје, г-дин Ајтекин Ајден , директорот на Јунус Емре турскиот културен центар, г-дин Фуат Коркмаз, претседател на MATÜSİTEB, г-дин Хусрев Емин, итн

Настанот беше поддржан од страна на Македонско-турската комора (МАТТО), чии компании-членки го спонзорираа настанот со бројни награди за изведувачите. Во согласност со поените дадени од страна на спонзорите, за најдобри изведувачи на вечерта беа прогласени студентите од Босанскиот фолклор.

Им честитаме на сите студенти кои беа дел од настанот МБУ Талент Ноќ 2017 година, тие уште еднаш докажаа со дела дека МБУ е најдобар промотор на мултикултурализам во регионот на Балканот!

 

Talent Night 2017 organized by International Balkan University was held on the evening of 11th May 2017 in the…

Posted by International Balkan University (IBU) on Samstag, 13. Mai 2017