Еразмус+ студентска мобилност за студирање, есенски семестар, 2017/18: ПОВИК ЗА АПЛИЦИРАЊЕ

  Меѓународната Канцеларија за односи на МБУ објавува внатрешен повик за апликации во рамките на програмата Еразмус+, студентска мобилност за студирање во академската 2017/18 година: Во рамките на програмата Еразмус+ на Европската комисија, Меѓународниот балкански универзитет објавува повик за доделување на грантови за Еразмус+ студентска мобилност за студирање. Времетраење на мобилноста: Еден семестар во учебната […]

Нашата Еразмус + мрежа на соработка сега вклучува универзитети од Полска, Романија и Бугарија

Нашата Еразмус + мрежа на соработка расте навистина брзо. Со задоволство објавуваме дека нашата Меѓународната Канцеларија за односи успешно потпиша три нови Еразмус + договори, кои отвораат патишта за поширока соработка во областа на мобилност на персоналот и на студентите за следната академска година. Имено, договорите за соработка се потпишани со овие универзитети: – AGH […]

Делегација на MAARIF фондација во посета на МБУ

Ректорот на Меѓународниот балкански универзитет, проф д-р Исмаил Коџајусуфоглу ја поздрави делегацијата на Фондацијата Maarif предводена од претседателот, д-р Џем Зорлу во МБУ во вторникот на 6-ти Јуни 2017 година. Ректорот споделени информации за академското и научното портфолио на МБУ, како и идеите и проектите за идните активности на нашиот универзитет. Од друга страна, Претседателот […]