Ректорот на Меѓународниот балкански универзитет, проф. Д-р Исмаил Коџајусуфоглу, во вторникот, 25 јули 2017 година, разговараше со турскиот државен телевизиски канал ” TRT HABER “. Во рамките на програмата “Akıllı Tercih”, ректорот Коџајусуфоглу ја објасни академската понуда на MBU за академската 2017/18 година, мултикултурната и меѓународната образовна средина, успехот да биде рангиран како најдобар универзитет во Македонија во областа на наставата и учењето според рангирањето на Шангајскиот универзитет за учебната 2015/16 година, предностите на турските студенти кои ќе се запишат во МБУ во смисла на признавање и акредитација од страна на Турскиот совет за високо образование (YÖK).

Во полето за видео подолу можете да ја погледнете програмата.