Четвртиот Меѓународен Студентски Конгрес ќе биде домаќин на 80 студенти од странството од 35 земји во Скопје

  На 5-6 октомври 2017 година во Скопје, Меѓународниот балкански универзитет ќе биде домаќин на 80 студенти од 35 различни земји на 4-тиот Меѓународен студентски конгрес ’17.   Со цел да се задржи долгата традиција на Меѓународниот студентски конгрес на Меѓународниот балкански универзитет (скратено IBUISC’17), овој конгрес започна со идеја од учениците за студентите. Како […]

Почесна лекција на поранешниот премиер на Турција, Проф. Др. Ахмет Давутоглу во МБУ (видео)

  Поранешниот премиер на Република Турција и пратеник од градот Коња, проф. Д-р Ахмет Давутоглу го посети Меѓународниот балкански универзитет во среда, 27 септември 2017 година. Пред публика, во која беа вклучени претставници од разни владини и невладини организации – Владини институции, бизнис сектори, медиуми, академици и студенти, д-р Давутоглу одржа предавање на тема “Иднината […]

Проф. Др. Ахмет Давутоглу го посети новиот кампус на МБУ

За време на неговата официјална посета на Скопје, поранешниот премиер на Турција и пратеник од градот Коња, проф. Д-р Ахмет Давутоглу го посети новиот кампус на Меѓународниот балкански универзитет. Тој беше пречекан од ректорот на МБУ, проф. Д-р Исмаил Коџајусуфоглу и членовите на универзитетскиот менаџмент. За време на турнејата, д-р Давутоглу беше информиран со деталите за изградбата […]

Ректоратот на МБУ ја презентира нашата академска понуда на ТЕК РУМЕЛИ ТВ

Ректорот на Меѓународниот балкански универзитет, проф. Д-р Исмаил Коџајусуфоглу, во придружба на проректорот Асст. Проф. Д-р Шенер Биљали, присуствуваше на телевизиското шоу “Daily Special” на телевизиската програма “Тат Румели”, популарен турски радиодифузен канал. Тие ја презентираа академската понуда на МБУ за учебната 2017/2018 година, предностите што нашиот универзитет им ги нуди на студентите од Турција, […]

IBU претставуван од Дрита Ислами на 29-тата Летна Универзијада во Тајпеи 2017

Со гордост ве информираме дека нашата студентка, Дрита Ислами, професионален спортист, го претставуваше Меѓународниот балкански универзитет на 29-тата Летна Универзијада во Тајпеј, организирана од Меѓународната Универзитетска Спортска Федерација (ФИСУ). По нејзиното учество на Олимписките игри во Рио 2016, Дрита продолжува како успешен млад спортист, со светла иднина и кариера напред. Дознајте повеќе за 29-тата Летна […]