Со гордост ве информираме дека нашата студентка, Дрита Ислами, професионален спортист, го претставуваше Меѓународниот балкански универзитет на 29-тата Летна Универзијада во Тајпеј, организирана од Меѓународната Универзитетска Спортска Федерација (ФИСУ).

По нејзиното учество на Олимписките игри во Рио 2016, Дрита продолжува како успешен млад спортист, со светла иднина и кариера напред.

Дознајте повеќе за 29-тата Летна Универзијада во Тајпеј на: www.2017.taipei/home