NË UNB U MBAJT PUNËTORIA PËR SHKRIM AKADEMIK

  Një punëtori intensive 4 ditore mbi shkrimin akademik është mbajtur për studentët e viteve të katërta të drejtimeve të ndryshme që studiojnë pranë Universitetit Ndërkombëtar Ballkanik në periudhën 20-24 shkurt 2017. Qëllimi primar i punëtorisë ishte për të siguruar informacion dhe hapa në zgjedhjen e një teme të diplomës, për të diskutuar çështjet kërkimore/hulumtuese, […]

LIGJERATË PUBLIKE NGA AMBASADORI I SLLOVENISË NË SHKUP, SH.T. PROF. DR. MILAN JAZBEC

  Të martën, më 21 shkurt 2017, në hapësirat e Universitetit Ndërkombëtar Ballkanik u mbajt ligjeratë publike në temën “Sllovenia dhe BE: përvojat dhe mësimet” me Ambasadorin e Republikës së Sllovenisë në Shkup, Sh.T. Prof. Dr. Milan Jazbec. Në prezantimin e tij para audiencës që përfshiu udhëheqësinë e universitetit, stafin akademik dhe studentët e UNB-së, […]

UNB ISHTE NIKOQIR I TAKIMIT ME KOMITETIN DREJTUES TË PROJEKTIT EU TUINING

  Universiteti Ndërkombëtar Ballkanik organizoi mbledhjen e Komitetit Drejtues të Projektit EU Tuining -“Zhvillimi i bashkëpunimit në mes të institucioneve të arsimit të lartë, të sektorit privat dhe organet përkatëse publike”, të mbajtur më 20 shkurt 2017. Projekti zhvillohet në tre komponentë: Zbatimi i programeve të studimit në lidhje me punësimin e të diplomuarve, me […]

NË UNB U REALIZUA PUNËTORIA MBI TEMËN “MËSIMDHËNIE PËR TË RINJ – FILLESTARË NË GRAMATIKË”

  Në Universitetin Ndërkombëtar Ballkanik të premten, më 17 shkurt 2017 u realizua një punëtori mbi temën “Mësimdhënie për të rinj – fillestarë në gramatikë”. Në punëtorinë e organizuar, prezent ishin rreth 40 pjesëmarrës. Ligjëratat në seminar u realizuan nga dy anëtarë të stafit  të Shkollës Përgatitore për Gjuhë Angleze, zonja Marija Stevkovska dhe zonja […]

REKTORI KOCAYUSUFOĞLU VIZITOI SHKOLLËN E MESME MJEKSORE NË GOSTIVAR

Rektori i Universitetit Ndërkombëtar Ballkanik, Prof. Dr. Ismail Kocayusufoglu, i shoqëruar nga Këshilltari për Edukim në Ambasadën e Republikës së Turqisë, z. Tamer Sevim dhe drejtorin e Yunus Emre – Qendra Kulturore Turke në Shkup, z. Fuat Korkmaz vizituan Shkollën e Mesme të Mjeksisë në Gostivar. Delegacioni u prit nga drejtuesit e shkollës. Të dy […]

UNB KA FILLUAR AKTIVITETET PROMOVUESE NË SHKOLLAT E MESME PËR VITIN E ARDHSHËM AKADEMIK

  Në kuadër të aktiviteteve dhe promovimeve për vitin e ardhshëm akademik 2017/2018, Universiteti Ndërkombëtar Ballkanik filloi vizitat dhe prezantimin e ofertës akademike para nxënësve të shkollave të mesme. Gjatë këtij projekti, rreth 100 shkolla të mesme në Maqedoni dhe në rajonin e Ballkanit do të vizitohen nga ekipi promovues i UNB-së. Javën e kaluar, […]

PROJEKTI “DITËT E KARRIERËS NË UNB” VAZHDOI ME PREZANTIMIN E AEROPORTEVE TAV MAQEDONI (VIDEO)

  Projekti “Ditët e Karrierës në UNB”, vazhdoi me prezantimin e Aeroportit TAV Maqedoni, të martën, 14 shkurt 2017. Menaxheri i përgjithshëm i TAV Maqedoni, z. Alper Ersoy, i shoqëruar nga ekipi i tij i specialistëve në Sektorin e Burimeve Njerëzore, Marrëdhënieve me Publikun, Operacioneve dhe Shërbimeve, prezantoi portofolin e kësaj kompanie para studentëve të […]

MARRËVESHJE PËR BASHKËPUNIM PËRMES ERASMUS+ ME “UNIVERSITY OF BARCELONA” DHE “UNIVERSITY OF FOGGIA”

  Lajme të mira nga Zyra për Marrëdhënie Ndërkombëtare pranë UNB-së! Gjatë javës së kaluar u nënshkruan dy marrëveshje të reja për bashkëpunim në kuadër të programit për shkëmbim të kuadrit dhe studentëve Erasmus+, edhe atë me Universitetin e Barcelonës nga Spanja për drejtimin e psikologjisë dhe Universitetin e Foggia-s nga Italia për të gjitha […]

KONFERENCA NDËRKOMBËTARE PËR SHKENCA SHOQËRORE DHE HUMANE (ICSSH2017) – THIRRJE PËR PUNIME SHKENCORE

  IBU-ICSSH17 synon të shërbejë si një platformë për një audiencë globale të akademikëve, studiuesve dhe hulumtuesve që të prezantojnë punën e tyre kërkimore ose aktivitetetin e tyre kërkimor ende te pamabaruar por që e kanë ne përfundim e sipër në fushën e shkencave humane dhe sociale, si dhe të gjitha disiplinat e ndërlidhura. Ne […]