Në kuadër të promovimit të klubit të sapokrijuar studentor “Evlâd-ı Fatihan” në Universitetin Ndërkombëtar Ballkanik, një konferencë mbi temën “Rëndësia dhe Nevoja e të Mësuarit të Gjuhës Turke në Shekullin 21” me Dr. Mehmet Gedizli dhe një ekspozitë e Mrekullitë e Gjuhës Turke dhe Letërsisë e përgatitur nga Dr. Mehmet Gidizli dhe Dr. Selçuk Kursat Koca u mbajt të hënën, 10 prill 2017.

Ngjarja filloi me fjalimin e rektorit të UNB, Ismail Kocayusufoğlu dhe presidentit të Klubit Studentor “Evlâd-ı Fatihan”, Emre Gürdal. Më pas, Dr. Gedizli mbajti një prezantim mbi temën e zgjedhur. Në fund, audienca e cila përfshinte stafin akademik të drejtimit të Mësimdhënie në Gjuhën Turke dhe studentët paten mundësnië për pyetje dhe përgjigje me ligjeruesin e konferencës. Në fund, të gjithë pjesëmarrësit patën rastin të shohin ekspozitën dhe për të diskutuar në sfondin e saj dhe motivet.

Në njohjen e kontributin dhe mbështetjen e tyre në krijimin e këtij Klubi Studentor, rektori Kocayusufoglu ndau certifikata e mirnjohjeje për të mysafirët e nderuar të ngjarjes.

Within the frame of the promotion of the newly established Student Club “Evlâd-ı Fatihan” at International Balkan…

Posted by International Balkan University (IBU) on Montag, 10. April 2017