Këshilltari kryesor i Presidentit të Turqisë dhe ish Ministrit të Kulturës dhe Turizmit, Yalçın Topçu, i shoqëruar nga Anëtari i Parliamnetit, Metin Gündoğdu dhe Ambasadori i Turqisë në Shkup, H.E. Tülin Erkal Kara vizituan Universitetin Ndërkombëtar të Ballkanit të premten, më 12 maj 2017. Ata u mirëpritën nga rektori i UNB, Prof. Dr. Ismail Kocayusufoglu dhe zëvendëspresidenti i Bordit Drejtues, z. Kenan Mazllami. Delegacioni gjithashtu vizitoi kampusin e ri të ndërtuar të UNB-së.